MASSARI, CARMELA
MASSARI, CARMELA
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Influence of isolation habitat on technological characteristics of Saccharomyces cerevisiae grape strains.
2010-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; Romano, Patrizia
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process.
2009-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Tracciabilità del lievito starter inoculato.
2008-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana
Vini più sani e tipici con i lieviti autoctoni
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina
Yeast influence on wine flavour as tool to select indigenous starter cultures.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela | |
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella | |
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella | |
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Influence of isolation habitat on technological characteristics of Saccharomyces cerevisiae grape strains. | 1-gen-2010 | Capece, Angela; Massari, Carmela; Romano, Patrizia | |
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process. | 1-gen-2009 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Tracciabilità del lievito starter inoculato. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana | |
Vini più sani e tipici con i lieviti autoctoni | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina | |
Yeast influence on wine flavour as tool to select indigenous starter cultures. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela |