Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 1 a 20 di 39
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Impronta ceppo-specifica di lieviti vinari mediante analisi RAPD-PCR. 1-gen-2005 Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
The habitat “vineyard” influences the genetic patrimony of wild Saccharomyces cerevisiae strains. 1-gen-2006 Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
The genetic polymorphism in Saccharomyces cerevisiae wild strains is correlated to their isolation area: the case of Nero d'Avola 1-gen-2006 Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
A polyphasic approach to identify yeast starter culture in function to the grape variety. 1-gen-2006 Romano, Patrizia; Capece, Angela; C., Fiore; E., Serafino; Romaniello, Rossana
Isolation and identification of yeast microflora for the control of spontaneous fermentation. 1-gen-2006 Romano, Patrizia; C., Fiore; Capece, Angela; Romaniello, Rossana
Application of molecular techniques to fingerprint Saccharomyces cerevisiae strains. 1-gen-2006 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
Intraspecific diversity of Saccharomyces cerevisiae isolates from two italian wine-producing areas 1-gen-2006 L., Granchi; S., Augruso; Capece, Angela; C., Fiore; Romaniello, Rossana; C., Sani; Romano, Patrizia; M., Vincenzini
Diversità genetica e tecnologica per la selezione di ceppi starter da utilizzare in fermentazione guidata di specifiche varietà d’uva. 1-gen-2006 Romano, Patrizia; Capece, Angela; C., Fiore; V., Serafino; Romaniello, Rossana
Molecular characterization of Saccharomyces cerevisiae isolated from different grape varieties. 1-gen-2007 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina
Selection of starter cultures for specific grapevine: the case of Sangiovese from “Podere Forte” in Tuscany. 1-gen-2007 Romano, Patrizia; Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Poeta, Cinzia; M., De Stasi
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures. 1-gen-2008 Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Tracciabilità del lievito starter inoculato. 1-gen-2008 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione. 1-gen-2008 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes. 1-gen-2008 Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Yeast population of old vineyards in “Cinque Terre” area in Italy: preliminary results of species evolution and dominant phenotypes for some technological traits. 1-gen-2008 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia; A., Pepe; M., De Stasi
Preliminary results on the impact of “winemaking yeasts” on the population of “vineyard Saccharomyces cerevisiae strains”. 1-gen-2008 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; A., Pepe; Romano, Patrizia
Biodiversity of wild strains of Saccharomyces cerevisiae as tool to complement and optimize wine quality 1-gen-2008 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Serafino, V; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato. 1-gen-2009 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana
Restriction analysis of rDNA regions to differentiatenon-Saccharomyces wine species in mixed cultures 1-gen-2009 Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking. 1-gen-2009 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella
Mostrati risultati da 1 a 20 di 39
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile