Sfoglia per Autore
Impronta ceppo-specifica di lieviti vinari mediante analisi RAPD-PCR.
2005-01-01 Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
The habitat “vineyard” influences the genetic patrimony of wild Saccharomyces cerevisiae strains.
2006-01-01 Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
The genetic polymorphism in Saccharomyces cerevisiae wild strains is correlated to their isolation area: the case of Nero d'Avola
2006-01-01 Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
A polyphasic approach to identify yeast starter culture in function to the grape variety.
2006-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; C., Fiore; E., Serafino; Romaniello, Rossana
Isolation and identification of yeast microflora for the control of spontaneous fermentation.
2006-01-01 Romano, Patrizia; C., Fiore; Capece, Angela; Romaniello, Rossana
Application of molecular techniques to fingerprint Saccharomyces cerevisiae strains.
2006-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
Intraspecific diversity of Saccharomyces cerevisiae isolates from two italian wine-producing areas
2006-01-01 L., Granchi; S., Augruso; Capece, Angela; C., Fiore; Romaniello, Rossana; C., Sani; Romano, Patrizia; M., Vincenzini
Diversità genetica e tecnologica per la selezione di ceppi starter da utilizzare in fermentazione guidata di specifiche varietà d’uva.
2006-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; C., Fiore; V., Serafino; Romaniello, Rossana
Molecular characterization of Saccharomyces cerevisiae isolated from different grape varieties.
2007-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina
Selection of starter cultures for specific grapevine: the case of Sangiovese from “Podere Forte” in Tuscany.
2007-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Poeta, Cinzia; M., De Stasi
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Tracciabilità del lievito starter inoculato.
2008-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Yeast population of old vineyards in “Cinque Terre” area in Italy: preliminary results of species evolution and dominant phenotypes for some technological traits.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia; A., Pepe; M., De Stasi
Preliminary results on the impact of “winemaking yeasts” on the population of “vineyard Saccharomyces cerevisiae strains”.
2008-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; A., Pepe; Romano, Patrizia
Biodiversity of wild strains of Saccharomyces cerevisiae as tool to complement and optimize wine quality
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Serafino, V; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana
Restriction analysis of rDNA regions to differentiatenon-Saccharomyces wine species in mixed cultures
2009-01-01 Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Impronta ceppo-specifica di lieviti vinari mediante analisi RAPD-PCR. | 1-gen-2005 | Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia | |
The habitat “vineyard” influences the genetic patrimony of wild Saccharomyces cerevisiae strains. | 1-gen-2006 | Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia | |
The genetic polymorphism in Saccharomyces cerevisiae wild strains is correlated to their isolation area: the case of Nero d'Avola | 1-gen-2006 | Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia | |
A polyphasic approach to identify yeast starter culture in function to the grape variety. | 1-gen-2006 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; C., Fiore; E., Serafino; Romaniello, Rossana | |
Isolation and identification of yeast microflora for the control of spontaneous fermentation. | 1-gen-2006 | Romano, Patrizia; C., Fiore; Capece, Angela; Romaniello, Rossana | |
Application of molecular techniques to fingerprint Saccharomyces cerevisiae strains. | 1-gen-2006 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia | |
Intraspecific diversity of Saccharomyces cerevisiae isolates from two italian wine-producing areas | 1-gen-2006 | L., Granchi; S., Augruso; Capece, Angela; C., Fiore; Romaniello, Rossana; C., Sani; Romano, Patrizia; M., Vincenzini | |
Diversità genetica e tecnologica per la selezione di ceppi starter da utilizzare in fermentazione guidata di specifiche varietà d’uva. | 1-gen-2006 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; C., Fiore; V., Serafino; Romaniello, Rossana | |
Molecular characterization of Saccharomyces cerevisiae isolated from different grape varieties. | 1-gen-2007 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina | |
Selection of starter cultures for specific grapevine: the case of Sangiovese from “Podere Forte” in Tuscany. | 1-gen-2007 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Poeta, Cinzia; M., De Stasi | |
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Tracciabilità del lievito starter inoculato. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella | |
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Yeast population of old vineyards in “Cinque Terre” area in Italy: preliminary results of species evolution and dominant phenotypes for some technological traits. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia; A., Pepe; M., De Stasi | |
Preliminary results on the impact of “winemaking yeasts” on the population of “vineyard Saccharomyces cerevisiae strains”. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; A., Pepe; Romano, Patrizia | |
Biodiversity of wild strains of Saccharomyces cerevisiae as tool to complement and optimize wine quality | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Serafino, V; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia | |
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana | |
Restriction analysis of rDNA regions to differentiatenon-Saccharomyces wine species in mixed cultures | 1-gen-2009 | Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia | |
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile