Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 21 a 39 di 39
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking. 1-gen-2009 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella
Genetic variability of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from grapes collected high slope vineyards 1-gen-2010 Romaniello, Rossana; Capece, Angela; Romano, Patrizia
Control of inoculated fermentations in wine cellars by mitochondrial DNA analysis of starter yeast 1-gen-2011 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; C., Poeta; Siesto, Gabriella; C., Massari; Pietrafesa, Rocchina; Romano, Patrizia
Diversity of Saccharomyces cerevisiae yeasts associated to spontaneously fermenting grapes from an Italian “heroic vine-growing area” 1-gen-2012 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Assessment of competition in wine fermentation among wild Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes in Tuscany region 1-gen-2013 Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; V. M., Lagreca; Pietrafesa, Rocchina; A., Calabretti; Romano, Patrizia
Response of wild S. cerevisiae to stresses determined by drying treatment 1-gen-2014 Romaniello, Rossana; Zambuto, Marianna; Capece, Angela; Pietrafesa, Rocchina; Romano, Patrizia
Selection of indigenous Saccharomyces cerevisiae strains as a tool to enhance the quality of “DOC Matera” wine 1-gen-2014 Romano, Patrizia; Zambuto, Marianna; Romaniello, Rossana; Capece, Angela
Indigenous Saccharomyces cerevisiae yeasts as a source of biodiversity for the selection of starters for specific fermentations 1-gen-2014 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Romano, Patrizia
Performance at cellar level of selected autochthonous and commercial Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of “Primitivo di Matera” grape variety 1-gen-2015 Romaniello, Rossana; Sarli, Margherita; Capece, Angela; Romano, Patrizia
Impact of yeast starter formulations on the production of volatile compounds during wine fermentation 1-gen-2015 Romano, Patrizia; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Zambuto, Marianna; Calabretti, A.; Capece, Angela
BIODIVERSITÀ IN SACCHAROMYCES CEREVISIAE COME STRUMENTO DI SELEZIONE DI COLTURE STARTER INDIGENE PER LA VALORIZZAZIONE DEL VINO “DOC MATERA” 1-gen-2016 Romaniello, Rossana; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
CAPACITÀ DI CEPPI INDIGENI DI SACCHAROMYCES CEREVISIAE DI RIDURRE IL CONTENUTO DI RAME DURANTE LA FERMENTAZIONE ALCOLICA 1-gen-2016 Capece, Angela; Scrano, Laura; Romaniello, Rossana; Petito, I.; Romano, Patrizia
Diversity of Saccharomyces cerevisiae Strains Isolated from Two Italian Wine-Producing Regions 1-gen-2016 Capece, Angela; Granchi, L.; Guerrini, S.; Mangani, S.; Romaniello, Rossana; Vincenzini, M.; Romano, Patrizia
Comparative study of Saccharomyces cerevisiae wine strains to identify potential marker genes correlated to desiccation stress tolerance 1-gen-2016 Capece, Angela; Votta, Sonia; Guaragnella, N.; Zambuto, Marianna; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
Identification by phenotypic and genetic approaches of an indigenous Saccharomyces cerevisiae wine strain with high desiccation tolerance. 1-gen-2017 Zambuto, M.; Romaniello, R.; Guaragnella, N.; Romano, P.; Votta, S.; Capece, A.
Yeast Starter as a Biotechnological Tool for Reducing Copper Content in Wine. 1-gen-2018 Capece, A; Romaniello, R; Scrano, L; Siesto, G; Romano, P
Conventional and Non-Conventional Yeasts in Beer Production 1-gen-2018 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Use of Saccharomyces cerevisiae var. boulardii in co-fermentations with S. cerevisiae for the production of craft beers with potential healthy value-added 1-gen-2018 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Zambuto, Marianna; Romano, Patrizia
Selected Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains as Profitable Strategy to Preserve Typical Traits of Primitivo Wine 1-gen-2019 Capece, Angela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; Condelli, Nicola; Romano, Patrizia
Mostrati risultati da 21 a 39 di 39
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile