POETA, CINZIA
POETA, CINZIA
SCUOLA di SCIENZE AGRARIE, FORESTALI, ALIMENTARI ed AMBIENTALI
Biodiversity of wild strains of Saccharomyces cerevisiae as tool to complement and optimize wine quality
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Serafino, V; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia
Biogenic amine formation in alcoholic fermentation
2007-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process.
2009-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Selection of starter cultures for specific grapevine: the case of Sangiovese from “Podere Forte” in Tuscany.
2007-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Poeta, Cinzia; M., De Stasi
Tracciabilità del lievito starter inoculato.
2008-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana
Vini più sani e tipici con i lieviti autoctoni
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina
Yeast population of old vineyards in “Cinque Terre” area in Italy: preliminary results of species evolution and dominant phenotypes for some technological traits.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia; A., Pepe; M., De Stasi
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Biodiversity of wild strains of Saccharomyces cerevisiae as tool to complement and optimize wine quality | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Serafino, V; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia | |
Biogenic amine formation in alcoholic fermentation | 1-gen-2007 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia | |
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella | |
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process. | 1-gen-2009 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Selection of starter cultures for specific grapevine: the case of Sangiovese from “Podere Forte” in Tuscany. | 1-gen-2007 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Poeta, Cinzia; M., De Stasi | |
Tracciabilità del lievito starter inoculato. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana | |
Vini più sani e tipici con i lieviti autoctoni | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina | |
Yeast population of old vineyards in “Cinque Terre” area in Italy: preliminary results of species evolution and dominant phenotypes for some technological traits. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Poeta, Cinzia; A., Pepe; M., De Stasi |