RICCIARDI, Annamaria

RICCIARDI, Annamaria  

SCUOLA di SCIENZE AGRARIE, FORESTALI, ALIMENTARI ed AMBIENTALI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 107 (tempo di esecuzione: 0.019 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A simple method for the screening of lactic acid bacteria for the production of exopolysaccharides. 1-gen-1997 Ricciardi, Annamaria; Parente, Eugenio; Clementi, F.
Acid production, proteolysis, autolytic and inhibitory properties of lactic acid bacteria isolated from pasta-filata cheeses: a multivariate screening study. 1-gen-2008 P., Piraino; Zotta, Teresa; Ricciardi, Annamaria; P. L. H., Mcsweeney; Parente, Eugenio
Advancing integration of data on food microbiome studies: FoodMicrobionet 3.1, a major upgrade of the FoodMicrobionet database 1-gen-2019 Parente, E.; De Filippis, F.; Ercolini, D.; Ricciardi, A.; Zotta, T.
Aeration and supplementation with heme and menaquinone affect survival to stresses and antioxidant capability of Lactobacillus casei strains 1-gen-2015 Ianniello, Rocco G.; Ricciardi, Annamaria; Parente, Eugenio; Antonella, Tramutola; Anna, Reale; Zotta, Teresa
Aerobic and respirative growth of heterofermentative lactic acid bacteria: A screening study. 1-gen-2018 Zotta, T.; Ricciardi, A.; Ianniello, R. G.; Storti, LIVIA VANESSA; Glibota N., A; Parente, E.
Aerobic metabolism and oxidative stress tolerance in the Lactobacillus plantarum group 1-gen-2013 Guidone, Angela; Ianniello, ROCCO GERARDO; Ricciardi, Annamaria; Zotta, Teresa; Parente, Eugenio
Aerobic metabolism in the genus Lactobacillus: Impact on stress response and potential applications in the food industry 1-gen-2017 Zotta, T; Parente, Eugenio; Ricciardi, Annamaria
Aggregation of yeast cells in Lactobacillus plantarum: correlation with msa gene and description of a novel image analysis method 1-gen-2012 Parente, Eugenio; Guidone, Angela; Ricciardi, Annamaria; Rea, M.; Stanton, C.; Ross, R. P.
Analysis of rpoB polymorphism and PCR-based approaches for the identification of Leuconostoc mesenteroides at the species and subspecies level 1-gen-2020 Ricciardi, A.; Storti, L. V.; Zotta, T.; Felis, G. E.; Parente, E.
Assessment of Aerobic and Respiratory Growth in the Lactobacillus casei Group 1-gen-2014 Zotta, Teresa; Ricciardi, Annamaria; Ianniello, ROCCO GERARDO; Parente, Eugenio; Anna, Reale; Franca, Rossi; Lucilla, Iacumin; Giuseppe, Comi; Raffaele, Coppola
Atti del Convegno Ricerca, innovazione e sviluppo nelle biotecnologie agro-alimentari. Università degli Studi della Basilicata, Potenza 27 ottobre 2009 - Bari. 1-gen-2009 Falabella, Patrizia; Martelli, Giuseppe Biagio Giovanni; Ricciardi, Annamaria
Behaviour of lactic acid bacteria populations in Pecorino di Carmasciano cheese samples submitted to environmental conditions prevailing in the gastrointestinal tract: Evaluation by means of a polyphasic approach 1-gen-2014 Ricciardi, Annamaria; Giuseppe, Blaiotta; Alessandro Di, Cerbo; Mariantonietta, Succi; Maria, Aponte
Biochemical analysis of respiratory metabolism in the heterofermentative Lactobacillus spicheri and Lactobacillus reuteri 1-gen-2015 Ianniello, ROCCO GERARDO; Zheng, J.; Zotta, Teresa; Ricciardi, Annamaria; Ganzle, M. G.
Caratterizzazione di batteri lattici isolati dal Canestrato di Moliterno IGP 1-gen-2012 Zotta, Teresa; Ricciardi, Annamaria; Vannata, M. R.; Ianniello, ROCCO GERARDO; Guidone, Angela; Parente, Eugenio
Caratterizzazione tecnologica di microstafilococchi isolati da salumi tipici lucani 1-gen-2008 Bonomo, MARIA GRAZIA; Ricciardi, Annamaria; Sico, MARIA ANNA; Salzano, Giovanni
Characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional fermented sausages produced in Basilicata (Southern Italy) 1-gen-2006 Bonomo, M. G.; Parente, Eugenio; Ricciardi, Annamaria; Zotta, T.; Salzano, Giovanni
Characterization of lactic acid bacteria isolated from sourdoughs for Cornetto, a traditional bread produced in Basilicata (Southern Italy) 1-gen-2008 Zotta, Teresa; P., Piraino; Parente, Eugenio; Salzano, Giovanni; Ricciardi, Annamaria
Characterization of natural starter cultures used in the manifacture of Pasta Filata cheese in Basilicata (Southern Italy). 1-gen-1997 Parente, Eugenio; Ricciardi, Annamaria; Rota, M.; Clementi, F.
Colture starter per la qualità e tipicità dei vini. L'indice di desiderabilità come strumento selettivo 1-gen-2001 Romano, Patrizia; Paraggio, M; Monteleone, E; Fiore, C; Lipani, G; Caruso, Marisa Carmela; Capece, Angela; Ricciardi, Annamaria
Comparison of different fluorescent staining for the assessment of physiological state of lactic acid bacteria 1-gen-2010 Zotta, Teresa; Ricciardi, Annamaria; Guidone, Angela; Parente, Eugenio