ROMANO, Patrizia
ROMANO, Patrizia
SCUOLA di SCIENZE AGRARIE, FORESTALI, ALIMENTARI ed AMBIENTALI
"Il Progetto Microvintraccia: protocollo di tracciabilità nel vino".
2008-01-01 Romano, Patrizia
(1983) Procedure for mutagenizing spores of Saccharomyces cerevisiae. 156, 907-908.
1983-01-01 Romano, Patrizia; Soli, M. G.; Suzzi, G.
(1988) Caratteristiche dei lieviti come fattori di stabilizzazione nei vini. Ind. Bevande 17, 12-16.
1988-01-01 Tini, V.; Romano, Patrizia; Suzzi, G.; Arfelli, G.; Zironi, R.
A biometric study of higher alcohol production in Saccharomyces cerevisiae
1990-01-01 Giudici, P; Romano, Patrizia; Zambonelli, C.
A methodological approach for the selection of Saccharomyces cerevisiae wine strains.
1998-01-01 Romano, Patrizia; Monteleone, E.; Paraggio, M.; Marchese, R.; Caporale, G.
A polyphasic approach to identify yeast starter culture in function to the grape variety.
2006-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; C., Fiore; E., Serafino; Romaniello, Rossana
A preliminary study of diacetyl and acetoin reductase in low and high acetoin producing strains of Saccharomyces cerevisiae. Ital. J. Biochem., 46(1): 52-53.
1997-01-01 Marchese, M; Romano, Patrizia
Acetaldehyde production in Saccharomyces cerevisiae wine yeasts
1994-01-01 Romano, Patrizia; Suzzi, G.; Turbanti, L.; Polsinelli, M.
Acetoin production by Saccharomyces cerevisiae wine yeasts
1993-01-01 Romano, Patrizia; Suzzi, G.
Analisi RAPD-PCR per valutare l’influenza dell’habitat sul polimorfismo genetico in lieviti di origine alimentare.
2006-01-01 Capece, Angela; V., Serafino; J., Arizon; Romano, Patrizia
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela
Analysis of yeasts derived from natural fermentation in a Tokai winery.
2001-01-01 Sipiczki, M.; Romano, Patrizia; Lipani, G.; Miklos, I.; Antunovics, Z.
Anidride solforosa e lieviti del mosto
1990-01-01 Romano, Patrizia; Suzzi, G.
Antimicrobial Oil-in-Water Nanoemulsions: Synergistic Effect of Nisin and Carvacrol against Bacillus subtilis
2016-01-01 Neves, Marcos Antonio; Ung, Porsry; Uemura, Kunihiko; Takahashi, Chieko; Kobayashi, Isao; Romano, Patrizia; Nakajima, Mitsutoshi
Application of bio-based polymers for fresh meat packaging
2008-01-01 Galgano, Fernanda; F., Favati; M. M., Russo; Romano, Patrizia; Braghieri, Ada; A., Girolami
Application of molecular techniques to fingerprint Saccharomyces cerevisiae strains.
2006-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
Assessment of competition in wine fermentation among wild Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes in Tuscany region
2013-01-01 Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; V. M., Lagreca; Pietrafesa, Rocchina; A., Calabretti; Romano, Patrizia
Attività enzimatiche di lieviti vinari come parametro selettivo per la formulazione di starter.
2005-01-01 C., Fiore; Romano, Patrizia
Attività proteolitica di ceppi vinari di Kloeckera apiculata su diversi substrati.
2001-01-01 Caruso, Marisa Carmela; Fiore, C.; Romano, Patrizia
Automated multiple development method for determination of glycerol produced by wine yeasts.
2002-01-01 Brandolini, V.; Salzano, Giovanni; Maietti, A.; Caruso, Marisa Carmela; Tedeschi, P.; Mazzotta, D.; Romano, Patrizia