ROMANO, Patrizia

ROMANO, Patrizia  

SCUOLA di SCIENZE AGRARIE, FORESTALI, ALIMENTARI ed AMBIENTALI  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 258 (tempo di esecuzione: 0.039 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
(1983) Procedure for mutagenizing spores of Saccharomyces cerevisiae. 156, 907-908. 1-gen-1983 Romano, Patrizia; Soli, M. G.; Suzzi, G.
(1988) Caratteristiche dei lieviti come fattori di stabilizzazione nei vini. Ind. Bevande 17, 12-16. 1-gen-1988 Tini, V.; Romano, Patrizia; Suzzi, G.; Arfelli, G.; Zironi, R.
A biometric study of higher alcohol production in Saccharomyces cerevisiae 1-gen-1990 Giudici, P; Romano, Patrizia; Zambonelli, C.
A methodological approach for the selection of Saccharomyces cerevisiae wine strains. 1-gen-1998 Romano, Patrizia; Monteleone, E.; Paraggio, M.; Marchese, R.; Caporale, G.
A polyphasic approach to identify yeast starter culture in function to the grape variety. 1-gen-2006 Romano, Patrizia; Capece, Angela; C., Fiore; E., Serafino; Romaniello, Rossana
A preliminary study of diacetyl and acetoin reductase in low and high acetoin producing strains of Saccharomyces cerevisiae. Ital. J. Biochem., 46(1): 52-53. 1-gen-1997 Marchese, M; Romano, Patrizia
Acetaldehyde production in Saccharomyces cerevisiae wine yeasts 1-gen-1994 Romano, Patrizia; Suzzi, G.; Turbanti, L.; Polsinelli, M.
Acetoin production by Saccharomyces cerevisiae wine yeasts 1-gen-1993 Romano, Patrizia; Suzzi, G.
Analisi RAPD-PCR per valutare l’influenza dell’habitat sul polimorfismo genetico in lieviti di origine alimentare. 1-gen-2006 Capece, Angela; V., Serafino; J., Arizon; Romano, Patrizia
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region. 1-gen-2008 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela
Analysis of yeasts derived from natural fermentation in a Tokai winery. 1-gen-2001 Sipiczki, M.; Romano, Patrizia; Lipani, G.; Miklos, I.; Antunovics, Z.
Anidride solforosa e lieviti del mosto 1-gen-1990 Romano, Patrizia; Suzzi, G.
Antimicrobial Oil-in-Water Nanoemulsions: Synergistic Effect of Nisin and Carvacrol against Bacillus subtilis 1-gen-2016 Neves, Marcos Antonio; Ung, Porsry; Uemura, Kunihiko; Takahashi, Chieko; Kobayashi, Isao; Romano, Patrizia; Nakajima, Mitsutoshi
Application of bio-based polymers for fresh meat packaging 1-gen-2008 Galgano, Fernanda; F., Favati; M. M., Russo; Romano, Patrizia; Braghieri, Ada; A., Girolami
Application of molecular techniques to fingerprint Saccharomyces cerevisiae strains. 1-gen-2006 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
Assessment of competition in wine fermentation among wild Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes in Tuscany region 1-gen-2013 Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; V. M., Lagreca; Pietrafesa, Rocchina; A., Calabretti; Romano, Patrizia
Attività enzimatiche di lieviti vinari come parametro selettivo per la formulazione di starter. 1-gen-2005 C., Fiore; Romano, Patrizia
Attività proteolitica di ceppi vinari di Kloeckera apiculata su diversi substrati. 1-gen-2001 Caruso, Marisa Carmela; Fiore, C.; Romano, Patrizia
Automated multiple development method for determination of glycerol produced by wine yeasts. 1-gen-2002 Brandolini, V.; Salzano, Giovanni; Maietti, A.; Caruso, Marisa Carmela; Tedeschi, P.; Mazzotta, D.; Romano, Patrizia
BIODIVERSITÀ IN SACCHAROMYCES CEREVISIAE COME STRUMENTO DI SELEZIONE DI COLTURE STARTER INDIGENE PER LA VALORIZZAZIONE DEL VINO “DOC MATERA” 1-gen-2016 Romaniello, Rossana; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia