FAVATI, Fabio
FAVATI, Fabio
SCUOLA di SCIENZE AGRARIE, FORESTALI, ALIMENTARI ed AMBIENTALI
A green process for nutraceuticals recovery from grape seeds using SC-CO2 and Subcritical Water
2010-01-01 Favati, Fabio; Galgano, Fernanda; D'Antuono, Isabella; Caruso, Marisa Carmela
Analysis of trace elements in southern italian wines and their classification according to provenance.
2008-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Scarpa, T; Palma, A.
Antioxydants in organic and traditional sunflower seed oils.
2002-01-01 Favati, Fabio; Perretti, G; Galgano, Fernanda; Pietrafesa, A; Montanari, L.
Approccio metodologico per la caratterizzazione di un formaggio commerciabile attraverso la definizione del suo profilo sensoriale: l'esempio del Grana Padano.
2001-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Lencioni, L.; Bertuccioli, M.
Aspetti qualitativi del pomodoro “cherry” coltivato con agrotecniche di fuori suolo
2001-01-01 Bisignano, A.; Candido, Vincenzo; Favati, Fabio; Miccolis, Vito
Aspetti salutistici legati al consumo del vino: studio dei polifenoli e delle amine biogene in vini del Sud Italia
2004-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; DE GIORGIO, A; Caruso, Marisa Carmela; Lacertosa, G.
Biogenic amines produced by Enterococci isolated from artisanal goat cheese in the South Italy.
1999-01-01 Suzzi, G; Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Martuscelli, M; Gardini, F; Lombardi, A; Salzano, Giovanni
Biogenic ammines during ripening in “Semicotto Caprino” cheese: role of Enterococci.
2001-01-01 Galgano, Fernanda; Suzzi, G.; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Martuscelli, M.; Gardini, F.; Salzano, Giovanni
Caratteristiche qualitative del cavolfiore prodotto nella “Valle dell’Ofanto” in relazione al genotipo e alla conservazione
2010-01-01 Candido, Vincenzo; Galgano, Fernanda; Miccolis, Vito; Cossidente, I.; Favati, Fabio
Caratterizzazione di vini del Sud Italia sulla base del contenuto in macro, microelementi e lantanidi
2008-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Scarpa, Teresa; Dantuono, I; Palma, A.
Characterization of Extra-Virgin Olive Oils Produced in the Basilicata Region Based on Nutraceuticals Content
2006-01-01 Favati, Fabio; Pietrafesa, Angiolina; Galgano, Fernanda; D'Antuono, Isabella
Cicli extrastagionali di ruchetta per la IV gamma: aspetti produttivi e qualitativi
2010-01-01 Candido, Vincenzo; Landi, M.; Galgano, Fernanda; Castronuovo, Donato; Miccolis, Vito; Favati, Fabio
Development of a supercritical fluid extraction method for determination of total fat content in fish products.
2003-01-01 Favati, Fabio; Galgano, Fernanda; DI LAURO, R.; Pietrafesa, A.; LO VOI, A.
Effect of pH and NaCl concentration on the growth kinetics, proteolytic activity and biogenic amine production of Enterococcus faecalis.
2001-01-01 Gardini, F.; Martuscelli, M.; Caruso, M. C.; Galgano, Fernanda; Crudele, M. A.; Favati, Fabio; Guerzoni, M. E.; Suzzi, G.
Effect of Soil Water Availability on Yield and Some Quality Parameters of Extra Virgin Oil (Cv. Coratina)
2008-01-01 A. M., Palese; Nuzzo, Vitale; Celano, Giuseppe; Favati, Fabio; A., Pietrafesa; Galgano, Fernanda
Effect of Supercritical Fluid Extraction on Residual Meals and Protein Functionality
1996-01-01 Favati, Fabio; King, J. W.; List, G. R.
Effect of technology and storage time on the quality of extra virgin olive oils from whole and de-stoned paste produced in Southern Italy.
2011-01-01 Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Lacertosa, G; Palma, A; Forte, M; Favati, Fabio
Estrazione di Sostanze Naturali con CO2 Supercritica
1994-01-01 Favati, Fabio
Estrazione in Fase Supercritica di Olio da Semi di Oenothera biennis L.
1991-01-01 Favati, Fabio; Fiorentini, R.
Extraction of natural antioxidants (carotenoids and tocopherols) from by-products of the tomato processing industry
2003-01-01 Favati, Fabio; Pietrafesa, A.; Galgano, Fernanda