Sfoglia per Autore
Molecular characterization of Saccharomyces cerevisiae isolated from different grape varieties.
2007-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina
Selection of starter cultures for specific grapevine: the case of Sangiovese from “Podere Forte” in Tuscany.
2007-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Poeta, Cinzia; M., De Stasi
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Tracciabilità del lievito starter inoculato.
2008-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella
Restriction analysis of rDNA regions to differentiatenon-Saccharomyces wine species in mixed cultures
2009-01-01 Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia
Molecular biodiversity and variability for urea production in Saccharomyces cerevisiae wine strains of different origin.
2009-01-01 Siesto, Gabriella; Capece, Angela; Romano, Patrizia
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process.
2009-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella
Starter vinari: selezione per l'influenza sul contenuto di urea nel vino e tecniche per il monitoraggio della fermentazione inoculata
2010-01-01 Siesto, Gabriella; Capece, Angela; Romano, Patrizia
Molecular biodiversity in Saccharomyces cerevisiae wine strains of different origin.
2010-01-01 Siesto, Gabriella; Capece, Angela; Romano, Patrizia
Control of inoculated fermentations in wine cellars by mitochondrial DNA analysis of starter yeast
2011-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; C., Poeta; Siesto, Gabriella; C., Massari; Pietrafesa, Rocchina; Romano, Patrizia
Diversity of Saccharomyces cerevisiae yeasts associated to spontaneously fermenting grapes from an Italian “heroic vine-growing area”
2012-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Indigenous yeast population from Georgian aged wines produced by traditional “Kakhetian” method
2013-01-01 Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Cinzia, Poeta; Pietrafesa, Rocchina; Romano, Patrizia
Assessment of competition in wine fermentation among wild Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes in Tuscany region
2013-01-01 Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; V. M., Lagreca; Pietrafesa, Rocchina; A., Calabretti; Romano, Patrizia
Polymorphism detection among wild Saccharomyces cerevisiae strains of different wine origin
2013-01-01 Siesto, Gabriella; Capece, Angela; Sipiczki, M.; Csoma, H.; Romano, Patrizia
ceppo di lievito della specie saccharomyces cerevisiae
2014-01-01 Capece, Angela; Romano, Patrizia; Siesto, Gabriella
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Molecular characterization of Saccharomyces cerevisiae isolated from different grape varieties. | 1-gen-2007 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina | |
Selection of starter cultures for specific grapevine: the case of Sangiovese from “Podere Forte” in Tuscany. | 1-gen-2007 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; V., Serafino; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Poeta, Cinzia; M., De Stasi | |
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela | |
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Tracciabilità del lievito starter inoculato. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella | |
Restriction analysis of rDNA regions to differentiatenon-Saccharomyces wine species in mixed cultures | 1-gen-2009 | Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; Romano, Patrizia | |
Molecular biodiversity and variability for urea production in Saccharomyces cerevisiae wine strains of different origin. | 1-gen-2009 | Siesto, Gabriella; Capece, Angela; Romano, Patrizia | |
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana | |
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process. | 1-gen-2009 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella | |
Starter vinari: selezione per l'influenza sul contenuto di urea nel vino e tecniche per il monitoraggio della fermentazione inoculata | 1-gen-2010 | Siesto, Gabriella; Capece, Angela; Romano, Patrizia | |
Molecular biodiversity in Saccharomyces cerevisiae wine strains of different origin. | 1-gen-2010 | Siesto, Gabriella; Capece, Angela; Romano, Patrizia | |
Control of inoculated fermentations in wine cellars by mitochondrial DNA analysis of starter yeast | 1-gen-2011 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; C., Poeta; Siesto, Gabriella; C., Massari; Pietrafesa, Rocchina; Romano, Patrizia | |
Diversity of Saccharomyces cerevisiae yeasts associated to spontaneously fermenting grapes from an Italian “heroic vine-growing area” | 1-gen-2012 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Indigenous yeast population from Georgian aged wines produced by traditional “Kakhetian” method | 1-gen-2013 | Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Cinzia, Poeta; Pietrafesa, Rocchina; Romano, Patrizia | |
Assessment of competition in wine fermentation among wild Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes in Tuscany region | 1-gen-2013 | Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana; V. M., Lagreca; Pietrafesa, Rocchina; A., Calabretti; Romano, Patrizia | |
Polymorphism detection among wild Saccharomyces cerevisiae strains of different wine origin | 1-gen-2013 | Siesto, Gabriella; Capece, Angela; Sipiczki, M.; Csoma, H.; Romano, Patrizia | |
ceppo di lievito della specie saccharomyces cerevisiae | 1-gen-2014 | Capece, Angela; Romano, Patrizia; Siesto, Gabriella |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile