Sfoglia per Autore
Antagonistic activity of lactic acid bacteria isolated from natural whey starter for water-buffalo mozzarella cheese manufacture
1995-01-01 Villani, F.; Pepe, O.; Maschetti, G.; Salzano, Giovanni; Parente, Eugenio; Coppola, S.
Studio dell'ambiente valutando la biodeversità microbica
1995-01-01 Sorlini, C; Salzano, Giovanni; Maddonni, M. F.
Biotechnological suitability of Saccharomycodes ludwigii for fermented beverages
1999-01-01 Romano, Patrizia; Marchese, R.; Laurita, C.; Turbanti, L.; Salzano, Giovanni
Biogenic amines produced by Enterococci isolated from artisanal goat cheese in the South Italy.
1999-01-01 Suzzi, G; Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Martuscelli, M; Gardini, F; Lombardi, A; Salzano, Giovanni
Evaluation of stereoisomers of 2,3-butanediol and acetoin to differentiate Saccharomyces cerevisiae and Kloeckera apiculata wine strains
2000-01-01 Romano, Patrizia; Palla, G.; Caligiani, A.; Brandolini, V.; Maietti, A.; Salzano, Giovanni
Yeasts from Water Buffalo Mozzarella, a traditional cheese of the Mediterranean area
2001-01-01 Romano, Patrizia; Ricciardi, Annamaria; Salzano, Giovanni; Suzzi, G.
Biogenic ammines during ripening in “Semicotto Caprino” cheese: role of Enterococci.
2001-01-01 Galgano, Fernanda; Suzzi, G.; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Martuscelli, M.; Gardini, F.; Salzano, Giovanni
Automated multiple development method for determination of glycerol produced by wine yeasts.
2002-01-01 Brandolini, V.; Salzano, Giovanni; Maietti, A.; Caruso, Marisa Carmela; Tedeschi, P.; Mazzotta, D.; Romano, Patrizia
Typing of Saccharomyces cerevisiae and Kloeckera apiculata strains from Aglianico wine.
2002-01-01 Caruso, Marisa Carmela; Capece, Angela; Salzano, Giovanni; Romano, Patrizia
Saccharomyces cerevisiae wine strains differing in copper resistance exhibit different capability to reduce copper content in wine
2002-01-01 Brandolini, V.; Tedeschi, P.; Capece, Angela; Maietti, A.; Mazzotta, D.; Salzano, Giovanni; Paparella, A.; Romano, Patrizia
Formation of biogenic amines as criteria for the selection of wine yeasts
2002-01-01 Caruso, Marisa Carmela; Fiore, C.; Contursi, Michela; Salzano, Giovanni; Paparella, A.; Romano, Patrizia
La microflora degli impasti utilizzati per la produzione del cornetto di Matera e del pane di Altamura, due pani tipici dell’Italia meridionale.
2002-01-01 Ricciardi, Annamaria; Paraggio, M.; Salzano, Giovanni; Andreotti, G.; DE FINA, M. R.; Romano, Patrizia
Produzione di composti secondari in ceppi vinari di Saccharomyces cerevisiae. Analisi genetica come strumento selettivo
2002-01-01 Paraggio, M; Caruso, Marisa Carmela; Fiore, C; Capece, Angela; Lipani, G; Salzano, Giovanni; Romano, Patrizia
Molecular typing techniques as a tool to differenziate non-Saccharomyces wine species
2003-01-01 Capece, Angela; Salzano, Giovanni; Romano, Patrizia
Rapid and Reliable Identification of Staphylococcus equorum by a species-specific PCR assay targeting the sodA gene.
2004-01-01 Blaiotta, Giuseppe; D., Ercolini; G., MAURIELLO G; Salzano, Giovanni; F., Villani
Antibiotic susceptibility of Lactobacillus rhamnosus strains isolated from Parmigiano Reggiano cheese
2005-01-01 R., Coppola; M., Succi; P., Tremonte; A., Reale; Salzano, Giovanni; E., Sorrentino
UTILIZZO DELLA POLYMERASE CHAIN REACTION(PCR) PER LA VALUTAZIONE DELLA COMUNITA' MICROBICA IN UN SUOLO CONTAMINATO
2005-01-01 Scopa, Antonio; Salzano, Giovanni; Scrano, Laura; Bonomo, MARIA GRAZIA
Determination of microbial community recovery by molecular analysis in a contaminated soil
2005-01-01 Bonomo, MARIA GRAZIA; Scopa, Antonio; Salzano, Giovanni; Scrano, Laura; Bufo, Sabino Aurelio
Isolation, identification and changes in the composition of bacteria during ripening in two different Pecorino cheeses.
2005-01-01 Messina, Dina; Lechiancole, Tiziana; Bonomo, MARIA GRAZIA; Salzano, Giovanni
Utilizzazione della polymerase chain reaction (PCR) per la valutazione della comunità microbica in un suolo contaminato da petrolio.
2006-01-01 Scopa, Antonio; Salzano, Giovanni; Bufo, Sabino Aurelio; Scrano, Laura; Bonomo, MARIA GRAZIA
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Antagonistic activity of lactic acid bacteria isolated from natural whey starter for water-buffalo mozzarella cheese manufacture | 1-gen-1995 | Villani, F.; Pepe, O.; Maschetti, G.; Salzano, Giovanni; Parente, Eugenio; Coppola, S. | |
Studio dell'ambiente valutando la biodeversità microbica | 1-gen-1995 | Sorlini, C; Salzano, Giovanni; Maddonni, M. F. | |
Biotechnological suitability of Saccharomycodes ludwigii for fermented beverages | 1-gen-1999 | Romano, Patrizia; Marchese, R.; Laurita, C.; Turbanti, L.; Salzano, Giovanni | |
Biogenic amines produced by Enterococci isolated from artisanal goat cheese in the South Italy. | 1-gen-1999 | Suzzi, G; Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Martuscelli, M; Gardini, F; Lombardi, A; Salzano, Giovanni | |
Evaluation of stereoisomers of 2,3-butanediol and acetoin to differentiate Saccharomyces cerevisiae and Kloeckera apiculata wine strains | 1-gen-2000 | Romano, Patrizia; Palla, G.; Caligiani, A.; Brandolini, V.; Maietti, A.; Salzano, Giovanni | |
Yeasts from Water Buffalo Mozzarella, a traditional cheese of the Mediterranean area | 1-gen-2001 | Romano, Patrizia; Ricciardi, Annamaria; Salzano, Giovanni; Suzzi, G. | |
Biogenic ammines during ripening in “Semicotto Caprino” cheese: role of Enterococci. | 1-gen-2001 | Galgano, Fernanda; Suzzi, G.; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Martuscelli, M.; Gardini, F.; Salzano, Giovanni | |
Automated multiple development method for determination of glycerol produced by wine yeasts. | 1-gen-2002 | Brandolini, V.; Salzano, Giovanni; Maietti, A.; Caruso, Marisa Carmela; Tedeschi, P.; Mazzotta, D.; Romano, Patrizia | |
Typing of Saccharomyces cerevisiae and Kloeckera apiculata strains from Aglianico wine. | 1-gen-2002 | Caruso, Marisa Carmela; Capece, Angela; Salzano, Giovanni; Romano, Patrizia | |
Saccharomyces cerevisiae wine strains differing in copper resistance exhibit different capability to reduce copper content in wine | 1-gen-2002 | Brandolini, V.; Tedeschi, P.; Capece, Angela; Maietti, A.; Mazzotta, D.; Salzano, Giovanni; Paparella, A.; Romano, Patrizia | |
Formation of biogenic amines as criteria for the selection of wine yeasts | 1-gen-2002 | Caruso, Marisa Carmela; Fiore, C.; Contursi, Michela; Salzano, Giovanni; Paparella, A.; Romano, Patrizia | |
La microflora degli impasti utilizzati per la produzione del cornetto di Matera e del pane di Altamura, due pani tipici dell’Italia meridionale. | 1-gen-2002 | Ricciardi, Annamaria; Paraggio, M.; Salzano, Giovanni; Andreotti, G.; DE FINA, M. R.; Romano, Patrizia | |
Produzione di composti secondari in ceppi vinari di Saccharomyces cerevisiae. Analisi genetica come strumento selettivo | 1-gen-2002 | Paraggio, M; Caruso, Marisa Carmela; Fiore, C; Capece, Angela; Lipani, G; Salzano, Giovanni; Romano, Patrizia | |
Molecular typing techniques as a tool to differenziate non-Saccharomyces wine species | 1-gen-2003 | Capece, Angela; Salzano, Giovanni; Romano, Patrizia | |
Rapid and Reliable Identification of Staphylococcus equorum by a species-specific PCR assay targeting the sodA gene. | 1-gen-2004 | Blaiotta, Giuseppe; D., Ercolini; G., MAURIELLO G; Salzano, Giovanni; F., Villani | |
Antibiotic susceptibility of Lactobacillus rhamnosus strains isolated from Parmigiano Reggiano cheese | 1-gen-2005 | R., Coppola; M., Succi; P., Tremonte; A., Reale; Salzano, Giovanni; E., Sorrentino | |
UTILIZZO DELLA POLYMERASE CHAIN REACTION(PCR) PER LA VALUTAZIONE DELLA COMUNITA' MICROBICA IN UN SUOLO CONTAMINATO | 1-gen-2005 | Scopa, Antonio; Salzano, Giovanni; Scrano, Laura; Bonomo, MARIA GRAZIA | |
Determination of microbial community recovery by molecular analysis in a contaminated soil | 1-gen-2005 | Bonomo, MARIA GRAZIA; Scopa, Antonio; Salzano, Giovanni; Scrano, Laura; Bufo, Sabino Aurelio | |
Isolation, identification and changes in the composition of bacteria during ripening in two different Pecorino cheeses. | 1-gen-2005 | Messina, Dina; Lechiancole, Tiziana; Bonomo, MARIA GRAZIA; Salzano, Giovanni | |
Utilizzazione della polymerase chain reaction (PCR) per la valutazione della comunità microbica in un suolo contaminato da petrolio. | 1-gen-2006 | Scopa, Antonio; Salzano, Giovanni; Bufo, Sabino Aurelio; Scrano, Laura; Bonomo, MARIA GRAZIA |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile