Sfoglia per Autore
The species-specific ratios of 2,3-butanediol and acetoin isomers as a tool to evaluate wine yeast performance
2003-01-01 Romano, Patrizia; Granchi, L; Caruso, Marisa Carmela; Borra, G; Palla, G; Fiore, C; Ganucci, A; Caligiani, A; Brandolini, V.
Metabolic diversity of Saccharomyces cerevisiae strains from spontaneously fermented grape must
2003-01-01 Romano, Patrizia; Caruso, Marisa Carmela; Capece, Angela; Lipani, G; Paraggio, M; Fiore, C.
Function of yeast species and strains in wine flavour.
2003-01-01 Romano, Patrizia; C., Fiore; M., Paraggio; Caruso, Marisa Carmela; Capece, Angela
HPLC determination of agmatine and other amines in wine.
2003-01-01 Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Favati, Fabio; Romano, Patrizia; Caruso, M.
Sviluppo di un metodo analitico GC/MS per la determinazione di molecole segnale coinvolte nella comunicazione batterica intercellulare
2004-01-01 Cataldi, Tommaso; Bianco, Giuliana; Tiziana, Angelotti; Caruso, Marisa Carmela; Romano, Patrizia
Aspetti salutistici legati al consumo del vino: studio dei polifenoli e delle amine biogene in vini del Sud Italia
2004-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; DE GIORGIO, A; Caruso, Marisa Carmela; Lacertosa, G.
Screening of wild yeasts of different wine species for enzymatic activities of oenological interest.
2004-01-01 Romano, Patrizia; C., Fiore; Caruso, Marisa Carmela; M., Paraggio; Capece, Angela
Shelf-life monitoring of broccoli packed with different films
2006-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; DI DONNA, V; Caruso, Marisa Carmela
The influence of processing and preservation on the retention of health-promoting compounds in broccoli
2007-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, F; Caruso, Marisa Carmela; Pietrafesa, A; Natella, S.
Analysis of trace elements in southern italian wines and their classification according to provenance.
2008-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Scarpa, T; Palma, A.
Caratterizzazione di vini del Sud Italia sulla base del contenuto in macro, microelementi e lantanidi
2008-01-01 Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Scarpa, Teresa; Dantuono, I; Palma, A.
Biogenic Amines in Wines: A Review.
2009-01-01 Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Favati, F.
A green process for nutraceuticals recovery from grape seeds using SC-CO2 and Subcritical Water
2010-01-01 Favati, Fabio; Galgano, Fernanda; D'Antuono, Isabella; Caruso, Marisa Carmela
Role of the cultivar for choosing Clementine fruits with high level of health-promoting compounds
2011-01-01 Milella, Luigi; Caruso, Marisa Carmela; Galgano, Fernanda; F., Favati; Padula, MARIA CARMELA; Martelli, Giuseppe Biagio Giovanni
Effect of technology and storage time on the quality of extra virgin olive oils from whole and de-stoned paste produced in Southern Italy.
2011-01-01 Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Lacertosa, G; Palma, A; Forte, M; Favati, Fabio
Authentication of Italian red wines on the basis of the polyphenols and biogenic amines
2011-01-01 Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Perretti, G; Favati, F.
Chemical Profile of White Wines Produced from ‘Greco bianco’ GrapeVariety in Different Italian Areas by Nuclear Magnetic Resonance(NMR) and Conventional Physicochemical Analyses
2012-01-01 Caruso, Marisa Carmela; Galgano, Fernanda; CASTIGLIONE MORELLI, Maria Antonietta; Viggiani, L; Lencioni, L; Giussani, B; Favati, F.
Determinazione di acidi organici e glicerolo in vini bianchi prodotti da vitigno Greco in Campania e Calabria: confronto tra metodi NMR e HPLC
2012-01-01 Caruso, Marisa Carmela; Galgano, Fernanda; CASTIGLIONE MORELLI, Maria Antonietta; Viggiani, L; Lencioni, L; F., Favati
Impiego della tecnica FT-NIR per la determinazione rapida del contenuto di etanolo in prodotti da forno
2012-01-01 F., Favati; Caruso, Marisa Carmela; Frittella, S; Campolongo, G; Galgano, Fernanda
Focused Review: Agmatine in fermented foods
2012-01-01 Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Condelli, N.; Favati, F.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
The species-specific ratios of 2,3-butanediol and acetoin isomers as a tool to evaluate wine yeast performance | 1-gen-2003 | Romano, Patrizia; Granchi, L; Caruso, Marisa Carmela; Borra, G; Palla, G; Fiore, C; Ganucci, A; Caligiani, A; Brandolini, V. | |
Metabolic diversity of Saccharomyces cerevisiae strains from spontaneously fermented grape must | 1-gen-2003 | Romano, Patrizia; Caruso, Marisa Carmela; Capece, Angela; Lipani, G; Paraggio, M; Fiore, C. | |
Function of yeast species and strains in wine flavour. | 1-gen-2003 | Romano, Patrizia; C., Fiore; M., Paraggio; Caruso, Marisa Carmela; Capece, Angela | |
HPLC determination of agmatine and other amines in wine. | 1-gen-2003 | Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Favati, Fabio; Romano, Patrizia; Caruso, M. | |
Sviluppo di un metodo analitico GC/MS per la determinazione di molecole segnale coinvolte nella comunicazione batterica intercellulare | 1-gen-2004 | Cataldi, Tommaso; Bianco, Giuliana; Tiziana, Angelotti; Caruso, Marisa Carmela; Romano, Patrizia | |
Aspetti salutistici legati al consumo del vino: studio dei polifenoli e delle amine biogene in vini del Sud Italia | 1-gen-2004 | Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; DE GIORGIO, A; Caruso, Marisa Carmela; Lacertosa, G. | |
Screening of wild yeasts of different wine species for enzymatic activities of oenological interest. | 1-gen-2004 | Romano, Patrizia; C., Fiore; Caruso, Marisa Carmela; M., Paraggio; Capece, Angela | |
Shelf-life monitoring of broccoli packed with different films | 1-gen-2006 | Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; DI DONNA, V; Caruso, Marisa Carmela | |
The influence of processing and preservation on the retention of health-promoting compounds in broccoli | 1-gen-2007 | Galgano, Fernanda; Favati, F; Caruso, Marisa Carmela; Pietrafesa, A; Natella, S. | |
Analysis of trace elements in southern italian wines and their classification according to provenance. | 1-gen-2008 | Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Scarpa, T; Palma, A. | |
Caratterizzazione di vini del Sud Italia sulla base del contenuto in macro, microelementi e lantanidi | 1-gen-2008 | Galgano, Fernanda; Favati, Fabio; Caruso, Marisa Carmela; Scarpa, Teresa; Dantuono, I; Palma, A. | |
Biogenic Amines in Wines: A Review. | 1-gen-2009 | Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Favati, F. | |
A green process for nutraceuticals recovery from grape seeds using SC-CO2 and Subcritical Water | 1-gen-2010 | Favati, Fabio; Galgano, Fernanda; D'Antuono, Isabella; Caruso, Marisa Carmela | |
Role of the cultivar for choosing Clementine fruits with high level of health-promoting compounds | 1-gen-2011 | Milella, Luigi; Caruso, Marisa Carmela; Galgano, Fernanda; F., Favati; Padula, MARIA CARMELA; Martelli, Giuseppe Biagio Giovanni | |
Effect of technology and storage time on the quality of extra virgin olive oils from whole and de-stoned paste produced in Southern Italy. | 1-gen-2011 | Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Lacertosa, G; Palma, A; Forte, M; Favati, Fabio | |
Authentication of Italian red wines on the basis of the polyphenols and biogenic amines | 1-gen-2011 | Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Perretti, G; Favati, F. | |
Chemical Profile of White Wines Produced from ‘Greco bianco’ GrapeVariety in Different Italian Areas by Nuclear Magnetic Resonance(NMR) and Conventional Physicochemical Analyses | 1-gen-2012 | Caruso, Marisa Carmela; Galgano, Fernanda; CASTIGLIONE MORELLI, Maria Antonietta; Viggiani, L; Lencioni, L; Giussani, B; Favati, F. | |
Determinazione di acidi organici e glicerolo in vini bianchi prodotti da vitigno Greco in Campania e Calabria: confronto tra metodi NMR e HPLC | 1-gen-2012 | Caruso, Marisa Carmela; Galgano, Fernanda; CASTIGLIONE MORELLI, Maria Antonietta; Viggiani, L; Lencioni, L; F., Favati | |
Impiego della tecnica FT-NIR per la determinazione rapida del contenuto di etanolo in prodotti da forno | 1-gen-2012 | F., Favati; Caruso, Marisa Carmela; Frittella, S; Campolongo, G; Galgano, Fernanda | |
Focused Review: Agmatine in fermented foods | 1-gen-2012 | Galgano, Fernanda; Caruso, Marisa Carmela; Condelli, N.; Favati, F. |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile