Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 1 a 20 di 49
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Molecular characterization of Saccharomyces cerevisiae isolated from different grape varieties. 1-gen-2007 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region. 1-gen-2008 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures. 1-gen-2008 Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes. 1-gen-2008 Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Tracciabilità del lievito starter inoculato. 1-gen-2008 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione. 1-gen-2008 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella
Vini più sani e tipici con i lieviti autoctoni 1-gen-2008 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina
Yeast influence on wine flavour as tool to select indigenous starter cultures. 1-gen-2009 Romano, Patrizia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato. 1-gen-2009 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking. 1-gen-2009 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process. 1-gen-2009 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Wine yeast immobilization on “food-like” matrix for inoculated fermentation: preliminary results on spray-drying treatment of yeast cells. 1-gen-2009 Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; F., Cellini; Romano, Patrizia
Selection of indigenous Saccharomyces cerevisiae strains for Nero d'Avola wine and evaluation of selected starter implantation in pilot fermentation 1-gen-2010 Capece, Angela; R., Romaniello; G., Siesto; Pietrafesa, Rocchina; C., Massari; C., Poeta; Romano, Patrizia
Importanza del carattere “dominanza dello starter” come parametro di selezione: il caso di lieviti indigeni di Saccharomyces cerevisiae da Nero D’Avola. 1-gen-2011 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, R.; Siesto, G.; Pietrafesa, Rocchina; Massari, C.; Poeta, C.
Characterization of volatil fraction of wine obtained with starter in different formulations. 1-gen-2011 Calabretti, A.; Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; Bogoni, P.; Romano, Patrizia
Preliminary study of Saccharomyces cerevisiae from wines produced in traditional Georgian amphoras 1-gen-2011 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, C.; Siesto, G.
Caratterizzazione tecnologica e genetica di lieviti autoctoni da Sangiovese ed interazione con il vitigno per ottimizzare la qualità organolettica nel rispetto della tipicità della cultivar. 1-gen-2011 Capece, Angela; Siesto, G.; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, C.; Massari, C.; Romaniello, R.; Romano, Patrizia
Laboratorio di lieviti fermentativi (FLY) dell’ Università della Basilicata 1-gen-2011 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, C.; Pietrafesa, Rocchina; Massari, C.; Romaniello, R.; Siesto, G.
Immobilizzazione di lieviti essiccati di interesse enologico 1-gen-2011 Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; Romano, Patrizia
Saccharomyces cerevisiae yeasts from the vineyards: technological traits and strain implantation as tools for starter selection. 1-gen-2011 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, C.; Romaniello, R.; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, G.; Poeta, C.
Mostrati risultati da 1 a 20 di 49
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile