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Molecular characterization of Saccharomyces cerevisiae isolated from different grape varieties.
2007-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes.
2008-01-01 Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Tracciabilità del lievito starter inoculato.
2008-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione.
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella
Vini più sani e tipici con i lieviti autoctoni
2008-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina
Yeast influence on wine flavour as tool to select indigenous starter cultures.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking.
2009-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process.
2009-01-01 Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia
Wine yeast immobilization on “food-like” matrix for inoculated fermentation: preliminary results on spray-drying treatment of yeast cells.
2009-01-01 Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; F., Cellini; Romano, Patrizia
Selection of indigenous Saccharomyces cerevisiae strains for Nero d'Avola wine and evaluation of selected starter implantation in pilot fermentation
2010-01-01 Capece, Angela; R., Romaniello; G., Siesto; Pietrafesa, Rocchina; C., Massari; C., Poeta; Romano, Patrizia
Importanza del carattere “dominanza dello starter” come parametro di selezione: il caso di lieviti indigeni di Saccharomyces cerevisiae da Nero D’Avola.
2011-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, R.; Siesto, G.; Pietrafesa, Rocchina; Massari, C.; Poeta, C.
Characterization of volatil fraction of wine obtained with starter in different formulations.
2011-01-01 Calabretti, A.; Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; Bogoni, P.; Romano, Patrizia
Preliminary study of Saccharomyces cerevisiae from wines produced in traditional Georgian amphoras
2011-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, C.; Siesto, G.
Caratterizzazione tecnologica e genetica di lieviti autoctoni da Sangiovese ed interazione con il vitigno per ottimizzare la qualità organolettica nel rispetto della tipicità della cultivar.
2011-01-01 Capece, Angela; Siesto, G.; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, C.; Massari, C.; Romaniello, R.; Romano, Patrizia
Laboratorio di lieviti fermentativi (FLY) dell’ Università della Basilicata
2011-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, C.; Pietrafesa, Rocchina; Massari, C.; Romaniello, R.; Siesto, G.
Immobilizzazione di lieviti essiccati di interesse enologico
2011-01-01 Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; Romano, Patrizia
Saccharomyces cerevisiae yeasts from the vineyards: technological traits and strain implantation as tools for starter selection.
2011-01-01 Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, C.; Romaniello, R.; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, G.; Poeta, C.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Molecular characterization of Saccharomyces cerevisiae isolated from different grape varieties. | 1-gen-2007 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina | |
Analysis of wild Saccharomyces cerevisiae populations from spontaneous fermentations of Sangiovese grapes from different vineyards in Tuscany region. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Siesto, Gabriella; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela | |
Study of natural Saccharomyces cerevisiae strains for the selection of specific starter cultures. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Influence of commercial starter use on indigenous Saccharomyces cerevisiae population of the grapes. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Massari, Carmela; A., Pepe; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, Cinzia; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Tracciabilità del lievito starter inoculato. | 1-gen-2008 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Caratterizzazione enzimatica di lieviti vinari come strumento per la rintracciabilità di ceppo in fermentazione. | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella | |
Vini più sani e tipici con i lieviti autoctoni | 1-gen-2008 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina | |
Yeast influence on wine flavour as tool to select indigenous starter cultures. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Massari, Carmela; Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela | |
Validazione del protocollo di fermentazione in cantina per la tracciabilità del ceppo inoculato. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, Gabriella; Romaniello, Rossana | |
FYL - Fermenting Yeasts Laboratory: isolation, characterization and genetic stability for selection of starter yeasts for winemaking. | 1-gen-2009 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, Cinzia; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Romaniello, Rossana; Siesto, Gabriella | |
Monitoring of yeast starter culture dominance during wine fermentation process. | 1-gen-2009 | Capece, Angela; Romaniello, Rossana; Pietrafesa, Rocchina; Massari, Carmela; Poeta, Cinzia; Siesto, Gabriella; Romano, Patrizia | |
Wine yeast immobilization on “food-like” matrix for inoculated fermentation: preliminary results on spray-drying treatment of yeast cells. | 1-gen-2009 | Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; F., Cellini; Romano, Patrizia | |
Selection of indigenous Saccharomyces cerevisiae strains for Nero d'Avola wine and evaluation of selected starter implantation in pilot fermentation | 1-gen-2010 | Capece, Angela; R., Romaniello; G., Siesto; Pietrafesa, Rocchina; C., Massari; C., Poeta; Romano, Patrizia | |
Importanza del carattere “dominanza dello starter” come parametro di selezione: il caso di lieviti indigeni di Saccharomyces cerevisiae da Nero D’Avola. | 1-gen-2011 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Romaniello, R.; Siesto, G.; Pietrafesa, Rocchina; Massari, C.; Poeta, C. | |
Characterization of volatil fraction of wine obtained with starter in different formulations. | 1-gen-2011 | Calabretti, A.; Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; Bogoni, P.; Romano, Patrizia | |
Preliminary study of Saccharomyces cerevisiae from wines produced in traditional Georgian amphoras | 1-gen-2011 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, C.; Siesto, G. | |
Caratterizzazione tecnologica e genetica di lieviti autoctoni da Sangiovese ed interazione con il vitigno per ottimizzare la qualità organolettica nel rispetto della tipicità della cultivar. | 1-gen-2011 | Capece, Angela; Siesto, G.; Pietrafesa, Rocchina; Poeta, C.; Massari, C.; Romaniello, R.; Romano, Patrizia | |
Laboratorio di lieviti fermentativi (FLY) dell’ Università della Basilicata | 1-gen-2011 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Poeta, C.; Pietrafesa, Rocchina; Massari, C.; Romaniello, R.; Siesto, G. | |
Immobilizzazione di lieviti essiccati di interesse enologico | 1-gen-2011 | Pietrafesa, Rocchina; Capece, Angela; Romano, Patrizia | |
Saccharomyces cerevisiae yeasts from the vineyards: technological traits and strain implantation as tools for starter selection. | 1-gen-2011 | Romano, Patrizia; Capece, Angela; Massari, C.; Romaniello, R.; Pietrafesa, Rocchina; Siesto, G.; Poeta, C. |
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